
Agnes restaurant Golf Hodkovičky zahájila svůj provoz již před rokem a ve stejném roce získala ocenění Restaurace roku 2012 – Regionální vítěz. Od svého otevření se stala, nejenom díky své jedinečné poloze uprostřed zeleně v blízkosti břehů Vltavy a pár minut autem od centra města, příjemným místem k posezení a užití si vynikající gastronomie. Přestože ji v červnu výrazně zasáhly povodně, je již nově zrekonstruovaná a připravena pro zákazníky. Restaurace si zakládá na poctivém jídle, nejlepších surovinách od regionálních farmářů a profesionálním přístupu.
Restauraci vede šéfkuchař Martin Liška, který čerpal mimo jiné zkušenosti v La Degustation Bohême Bourgeoise pod vedením uznávaného šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka. Martin se zajímá o moderní gastronomii, mezinárodní a molekulární kuchyni a nové trendy. „Mým cílem je nabídnout hostům nevšední kulinářský zážitek. Inspirací jsou pro mne historické kuchařky, z nichž čerpám a upravuji recepty i postupy do moderní a svěží gastronomie z těch nejlepších surovin," říká šéfkuchař restaurace.
Mladý a dynamický šéfkuchař se věnuje také soutěžní gastronomii. V minulých letech byl členem Juniorského národního týmu AKC ČR. V současné době soutěží za Regionální tým Prahy AKC ČR, se kterým získal mnoho kuchařských ocenění na tuzemských, ale i mezinárodních soutěžích – např. zlatou a bronzovou medaili z Thailand – Food and Hoteliers Expo. Minulý týden se soutěže v Thajsku účastnil již potřetí a s týmem získal stříbro na Pattaya City Culinary Cup 2013. Zároveň získali cenu VIP poroty. V posledních dvou letech působí Martin jako lektor ve škole vaření Chefparade. Zde se zaměřuje se na českou a molekulární kuchyni.
Menu restaurace nabízí kromě snídaní také svěží českou a mezinárodní kuchyni – více ZDE>>>
Zdroj: TZ, Lucie Vurbsová