
Před dvěma roky zrenovovaná klubovna nabízí v moderní restauraci skvělý výběr jídel ve velice rozumných, na golfovou restauraci nízkých cenách. Začíná to už polévkami, krémová česnečka s plátky česneku je super, klasická s fritáty zrovna tak.
„Golfisté jedí po hře nejraději lehčí jídla," prozrazuje manažer resortu Ali Kern. „Frčí makové nudle, hodně se zaměřujeme na kapry, z nich máme stále nejmíň tři jídla, i když jídelníček často obměňujeme. Sýry, vejce, kapři – skoro všechno je regionální, to v našem případě znamená tak do dvou kilometrů. A obsah klubsendviče ovlivnili sami golfisté, dali jsme na jejich chutě." Specialitou je burger Hausschachen. Je to obrovský, dvacet centimetrů vysoký burger, náplní je všechno možné, maso, sýry, zelenina...
Dalším, co jinde nenajdete, je desert Hole in One – čokoládový golfový míček plněný mangem, kolem něj zeleno, jako by ležel na louce, a ovoce. V lístku je i nabídka jídel pro menší hlad, ale když si dáte ten „menší" smažák, přinesou vám čtyři kousky, z nichž by leckde stačil jako porce jeden.
Stejně jako v Lengenfeldu vsadili i na místní, ti se sem chodí naobědvat, o víkendu jsou jich tu spousty, budova stojí teprve dva roky, ale místní si rychle navykli. Velmi rozumné ceny, meníčka s polévkou stojí kolem 7,80 euro. U obřích oken s výhledem na jezero se člověk cítí jako na dovolené. A české duši polichotí jídelníček v češtině!
Přímo v centru městečka Weitra, asi kilometr od hřiště, je Brauhotel Weitra, patřící také k Heart of Golf. Skvělá restaurace, zvěřina, spousta druhů piva (hotel má pivovar), česká obsluha.
Převzato z časopisu GOLF 6/2020
Připravil: Ivo Doušek
Více o Golf Resortu Weitra ZDE
https://www.hausschachen.at/